Select Page

En laserskrivare är en datorskrivare som använder laserteknik och kan producera högkvalitativa dokument i svartvitt eller färg, beroende på skrivare

Vissa typer av laserskrivare, särskilt kommersiella laserskrivare, kan ge extremt snabb utskrift, ibland upp till 200 sidor per minut för svartvita papper och 100 sidor per minut för färglaserskrivare. På grund av den snabba utskriftshastigheten är laserskrivare populärt för kontor och hem. De flesta professionella kontor har minst en av dessa skrivare.

Laserskrivaren är en högkvalitativ skrivare som fungerar bra för de flesta kontorsfunktioner. Laserskrivare är dock vanligtvis begränsade till små utskriftsjobb. Detta beror på att hela utskriftsjobbet måste lagras i skrivarens minne så att innehållet på varje sida kan återges som en elektrostatisk bild skapad på utskriftstrumman.

UPPTÄCK FÖRDELARNA

SKILLNAD PÅ LASERSKRIVARE OCH BLÄCKSTRÅLESKRIVARE

Till skillnad från bläckstråleskrivare (ett annat populärt val för personliga utskrifter och företagsutskrifter) matar laserskrivare inte bläck direkt på papperet. I stället använder skrivaren faktiskt en laser för att projicera en bild på skrivarens trumma, som är elektriskt laddad. De delar av trumman som utsätts för lasern förlorar sin laddning. De delar av trumman som behåller en elektrisk laddning kan ta upp torrt bläck, även känt som toner, inuti skrivaren. Detta bläck smälts sedan in i papperet av värme när papperet rullar genom trumman.

En bläckstråleskrivare placerar dock bläckdroppar ner i rader, så ett stort jobb kan pausas mellan enskilda rader medan skrivaren får ytterligare information om den aktuella bilden som pågår.

NACKDELAR MED LASERSKRIVARE

På grund av minnesbegränsning är laserskrivare inte ett bra val för att skriva ut stora affischer, stora banderoller eller mycket komplexa utskriftsjobb som kräver mycket minne. Andra typer av skrivare, som ofta har liknande processer som bläckstråleskrivare, kan hantera dessa typer av jobb mer effektivt. Förbättringar av teknik och förändringar i hur laserskrivare bearbetar data för enskilda utskriftsjobb har dock gjort det möjligt för laserskrivare att utföra mycket mer komplexa utskriftsjobb än de annars skulle kunna hanteras på 1980-talet, när de först blev populära.

 Exempel på bra laserskrivare med vit toner https://folier.se/kategori/maskiner-mjukvara/skrivare/laserskrivare-vit-toner/